De foto van de pupjes zijn gemaakt door Sanne van de Berg, ze heeft een prachtige site Pet Portrait op de naam klikken om de site te bekijken.

Normaliter maak ik een geboorte gedicht, deze keer wil ik jullie meenemen naar mijn gevoel......
Voorop staat dat ik van het eerste tot en met het laatste nestje een liefde voel die boven alles gaat. Liefde voor de pups die voor mij geboren zijn want die keuze heb ik gemaakt maar ook liefde voor de moeders begonnen met Zoë en later haar nakomelingen Shane en Nicky waarvan ik het voorrecht had dat ze hier geboren zijn.

De loopsheid, dekking en geboorte zijn vloeiend maar spannend in elkaar over gegaan, mooi omdat het natuur is en blijft en niemand anders dat kan. Liefdevol hebben we Nicky in deze processen begeleid en reikhalzend keken we uit naar de geboorte. De laatste weken waren sereen een soort vacuüm waar bijna nergens anders plaats voor was behalve Nicky en mijn gevoel. Alle andere dingen waren op de automatische piloot. Vaak heb ik zittend of liggend op de vloer Nicky omarmd en met mijn armen om haar heen mijn gezicht bij het hare het leven in haar gevoeld. De laatste week begon en was een van de mooiste dingen die ik als vrouw en als mens mee mag maken. Voelend en aaiend haar lieve gezicht en lichaam in me opnemend om deze indrukken nooit meer te vergeten. Een wereld waar niets anders dan deze momenten belangrijk zijn. Onder mijn handen zijn in de loop van de tijd de pups gegroeid van eicel tot deze mooie schepseltjes altijd bijzonder en werkelijk een wonder...De schopjes en bewegingen in haar buik worden met de dag krachtiger en ik ik voel me een koning te rijk, ik mag dit meemaken, dit is een voorrecht zoals er maar weinig zijn, het is immers niet iets wat je kunt kopen of wat je kunt fabriceren. Elke dag kijk ik reikhalzend uit naar de geboorte die spoedig zijn intrede zal doen maar ook mij uit zijn vacuüm haalt, deze tijd voor de geboorte is de tijd van mij en van haar....Lange rondjes worden korte, eten wordt iets meer met in de laatste week wat moeilijker,de pupjes nemen veel plaats onder je hart. Ook liefde in de vorm van aandacht, lange en korte omhelzingen heb ik in overvloed. Elke keer als ik Nicky zie wil ik aan haar zitten omdat dit iets is wat op deze manier niet lang meer zal duren. De dag van de geboorte breekt aan, het zuchten wordt hijgen en eten wil je niet meer... Ik denk aan jou aan wat je ons gegeven hebt en nog gaat geven maar ook een beetje angst, zal alles goed gaan met jou en met je hondenkindjes? Langzaam beginnend en dan sneller volgen de weeën elkaar op, ik voel en zie elke wee en zonder erg houd ik mijn adem in met elke wee. Dan komt het moment van de geboorte, het vruchtwater breekt en we laten haar geen moment uit ons oog. Nicky kreunt en perst en natuurlijk doen we mee, het vlies met pup komt naar buiten en we vangen ze een voor een op in onze handen. In onze handen geboren....Het is weer goed gegaan, onze mooie 8-ling is geboren. Gevoel van trots en liefde zijn met niets te evenaren, dit zijn de kinderen van Nicky en de nieuwe 'kleinkinderen' van ons die nergens meer welkom zijn dan hier. Wat heb ik naar dit moment verlangd en toegeleefd.
Lieve piraatjes groei op tot ondeugende Smacklabjes en verken de wereld, nu nog even niet even nog zijn ze alleen van ons....


Op 29 januari is onze 8-ling Pirates of the Caribbean geboren.
De namen zullen zijn:
 

Blackpearl
Flying Dutchman
Dauntless
Endeavour
Empress


 

Princess
Jolly mon
Providence

  

   

Gewichten

Afscheid

Foto's


Home